11.3.11

BAD DAY

okay,this morning was get up early in the morning and get ready to go KSL..working time!!hu3.. 
but today is very UNFORTUNATE day.. 
  1. today PAPA YANG HANTAR eqra pergi KSL..so dengan papa can't be late!!not like usual aizat yang hantar..
  2. suddenly THE CAR CAN NOT START..urm..
  3. have to ASK FOR HELP from other people larh kan..firstly,mesti larh cari aizat..then,baru cari org lain..lastly,jiji yang tolong..kacau time tidur jiji jep..sorry lorh yerr!!
  4. eqra very WORRIED kalau lambat.. coz eqra yang pegang kunci kedai..i should not hold the key actually..tu larh nak jadi kan cerita semalam ajim suruh eqra jep yang pegang kunci kedai..he said "pegang jep larh nanti senang"..tapi senang pulak..hak3..kalau eqra da lambat siapa yang nak kena buka kan kedai kan??KSL ni CAN NOT open the shop late coz nanti they will impose a penalty of RM500..even 1 minute late..
  5. da larh selalu lalu highway but tadi OTAK DAH SERABUT eqra lalu larkin..eqra dengan jiji terpaksa bawak kereta laju sikit + traffic light merah pun jalan jep + pakai double signal pulak tu nak cepat punya pasal..jiji da risau jep coz eqra yang drive..tengah drive tu ada jep kereta,motor,lori larh yang buat lambat..bila da lambat memang ada jep larh..
  6. then,sharp pukul 10 eqra sampai kedai..wahyu,tak sampai lagi..eqra nak kena pergi pelangi amik duit float and NASI AMBANG untuk kedai minum pulak..nasib baik wahyu tak datang lambat sangat coz semalam kedai kak noy dengan kedai minum da kena penalty RM500..
  7. bila da sampai pelangi nasi ambang TAK SIAP lagi..lorh!!
  8. when back to the shop,tengok-tengok jep da nak kena BUAT KERJA..magazine baru sampai..kena key in price..
  9. when doing the work,UNCLE NEWSPAPER pulak sampai..nak kena susun dulu newspaper tu..coz people are looking newspaper time pagi larh..urm..
  10. tengah buat kerja AIZAT pulak call banyak kali..makin serabut lorh jadi nya..coz dekat dalam kedai tak ada line..da larh tengah susun newspaper + key in magazine + ada customer pulak tu..mana boleh i nk anwer u call kan..
  11. finally, semua sekali settle pukul 12..now just remember that eqra not eat anything lagi dari pagi tadi..i feel hungry!!grrr..

3.3.11

EQRA SERA SERA

when i was just a little girl
i ask my mother what would i be??
will i be pretty??
will i be rich??
and here what she said to me..
EQRA SERA SERA
whatever will be will be..
the future is not us to see..
EQRA SERA SERA

HAHA

EQRA

2.3.11

Tua vs Muda

video

anak sedara yang terlebih pandai sampai boleh mengajar mak cik nya sendiri..hahaha,mak cik nya pun daya ingatan dah makin berkurang,haha..
Aizat