11.3.11

BAD DAY

okay,this morning was get up early in the morning and get ready to go KSL..working time!!hu3.. 
but today is very UNFORTUNATE day.. 
  1. today PAPA YANG HANTAR eqra pergi KSL..so dengan papa can't be late!!not like usual aizat yang hantar..
  2. suddenly THE CAR CAN NOT START..urm..
  3. have to ASK FOR HELP from other people larh kan..firstly,mesti larh cari aizat..then,baru cari org lain..lastly,jiji yang tolong..kacau time tidur jiji jep..sorry lorh yerr!!
  4. eqra very WORRIED kalau lambat.. coz eqra yang pegang kunci kedai..i should not hold the key actually..tu larh nak jadi kan cerita semalam ajim suruh eqra jep yang pegang kunci kedai..he said "pegang jep larh nanti senang"..tapi senang pulak..hak3..kalau eqra da lambat siapa yang nak kena buka kan kedai kan??KSL ni CAN NOT open the shop late coz nanti they will impose a penalty of RM500..even 1 minute late..
  5. da larh selalu lalu highway but tadi OTAK DAH SERABUT eqra lalu larkin..eqra dengan jiji terpaksa bawak kereta laju sikit + traffic light merah pun jalan jep + pakai double signal pulak tu nak cepat punya pasal..jiji da risau jep coz eqra yang drive..tengah drive tu ada jep kereta,motor,lori larh yang buat lambat..bila da lambat memang ada jep larh..
  6. then,sharp pukul 10 eqra sampai kedai..wahyu,tak sampai lagi..eqra nak kena pergi pelangi amik duit float and NASI AMBANG untuk kedai minum pulak..nasib baik wahyu tak datang lambat sangat coz semalam kedai kak noy dengan kedai minum da kena penalty RM500..
  7. bila da sampai pelangi nasi ambang TAK SIAP lagi..lorh!!
  8. when back to the shop,tengok-tengok jep da nak kena BUAT KERJA..magazine baru sampai..kena key in price..
  9. when doing the work,UNCLE NEWSPAPER pulak sampai..nak kena susun dulu newspaper tu..coz people are looking newspaper time pagi larh..urm..
  10. tengah buat kerja AIZAT pulak call banyak kali..makin serabut lorh jadi nya..coz dekat dalam kedai tak ada line..da larh tengah susun newspaper + key in magazine + ada customer pulak tu..mana boleh i nk anwer u call kan..
  11. finally, semua sekali settle pukul 12..now just remember that eqra not eat anything lagi dari pagi tadi..i feel hungry!!grrr..

3.3.11

EQRA SERA SERA

when i was just a little girl
i ask my mother what would i be??
will i be pretty??
will i be rich??
and here what she said to me..
EQRA SERA SERA
whatever will be will be..
the future is not us to see..
EQRA SERA SERA

HAHA

EQRA

2.3.11

Tua vs Muda

video

anak sedara yang terlebih pandai sampai boleh mengajar mak cik nya sendiri..hahaha,mak cik nya pun daya ingatan dah makin berkurang,haha..
Aizat

14.2.11

iPHONE 4




Handphone favorites
to have it soon

EQRA

PENAT!!!!!!!

Okay this year baru bulan february da busy sangat.. everyday ada jep kerja-kerja nak buat .. sama ada yang berfaedah atau pun tidak.. ha3.. masa rehat masa tidur jep.. itu pun sometimes tidur lambat.. so,tak cukup tidur.. urm,hari-hari buat benda yang sama jep.. isnin sampai jumaat pergi class then buat larh apa yang patut.. boring lorh!! lagi sekarang assignment da banyak sangat.. assingment kadang-kadang last minute baru buat.. kalau da last minute tu ada larh tiru orang.. ha3.. weekends pulak jaga kedai dekat KSL CITY.. lately ni pun tolong+teman aizat hantar resume dia.. hopefuly,dapat larh dia kerja.. busy macam mana pun tetap jumpa aizat.. hu3.. because he is my everything.. da larh makin hitam sekarang ni.. keluar hari-hari, lepas tu pergi swimming kt starhill, then campus buat explorace.. sampai semua orang da tegur sekarang da makin hitam.. urghh!! tapi macam mana pun try jugak untuk dapat kulit yang normal balik.. tak apa larh apa-apa pun yang penting kita enjoy!!


EQRA

7.2.11

FRIEND

siapa kawan? kalau bukan untuk di jadi kan tempat kita bergurau senda dan berjenaka,hahah...setiap orang ada perasaan tersendiri terhadap kawan yang mereka ada, ada yang suka+sakit hati+xpuas hati n bla bla bla lagi...tapi kenapa semua tu boleh jadi?
bukan senang kita nak jaga hati seseorang walaupon kita tahu yang kita memang xsuka akan dia, tapi kita terpaksa layankan dia sebagai seorang kawan...baik buruk dia pun , dia tetap kawan kita...
tapi percaya lah , kita xperlu balas suma perbuatan apa yang telah membuatkan kita sakit hati+tersinggung kerana ianya tidak akan membuatkan masalah itu selesai...


ada pepatah melayu berkata "Angin sepoi-sepoi bahasa , Sepoi lagi orang yang tak geti bahasa"


AIZAT

BF EQRA BF??

BEST FRIEND someone with whom one shares the strongest possible kind of friendship.. BOYFRIEND someone who is able to make you smile all the time, someone who you can trust and talk to about any thing. He should be the one who walks you home just incase, and buy you icecream =] He should also be someone who makes you happy when your down, and makes everything alrite when everything is shit.. today,tiba-tiba eqra fikir pasal BEST FRIEND ,BOYFRIEND ,EX-BOYFRIEND ,FRIENDS and all related to a friend lorh.. why must want to be FRIENDS and LOVERS..urmm..


EQRA

6.2.11

KITA NI SATU JIWA





I adalah u dan u adalah i ,kita sama-sama ,sedih u sedih i ,sedih i sedih u ,suka u suka i ,suka i suka u ,citi-cita u cita-cita i ,cita-cita i cita-cita u ,senang u senang i ,senang i senang u ,benci u benci i ,benci i benci u ,kurang u kurang i ,kurang i kurang u ,kelebihan u kelebihan i ,kelebihan i kelebihan u ,milik u milik i,milik i milik u ,hidup u hidup i ,hidup i hidup u..



EQRA

23.1.11

MY TRUE LOVE




Eqra.


susah senang kita bersama k?
walau apa-apa pun yang berlaku, i tetap ada di sisi u.
i xkan pernah untuk lepaskan u dari tangan orang lain..
i promise...


 AIZAT